Prąd w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LH
    Classic
    • 2011
    • 2

Prąd w bagażniku

Zamieszczone przez sazad
    kołek osikowy
    lepiej cebrzyk wody święconej bo jak gliniarze cię zatrzymają to z kołków sie nie wytłumaczysz a z wody święconej to powiesz, że jedziesz bronić krzyża :diabelski_usmiech
  • yogi_rulez
    Classic
    • 2010
    • 23

Prąd w bagażniku

Witam wszystkich
    sprawa dotyczy montażu gniazda zapalniczki w bagazniku.
    Przeszukałem wątki ale w sumie to nikt ostatecznie nie powiedział skąd wziąć prąd.
    Kwestia ciągnięcia kabli z wewnątrz odpada.

Ponieważ ja mam hak, zastanawiam się czy nie można by się podpiąć gdzieś pod te wiązki od haka? Czy ktoś to juz robił?

Druga kwestia to oświetlenie bagażnika - tam też jest stały prąd tylko światełko ma włącznik gdzieś zintegrowany w klapę. W poprzednim moim autku właśnie się tak podpiąłem ale tam łatwo można było zlokalizować ten włącznik i go ominąć. Jak jest w OII nie mam pojęcia. Może ktoś zechce podpowiedzieć.

Podsumowując: czy lepiej się wpiąć pod hak czy pod oświetlenie bagaznika?
    Dzięki

Komentarz

• bubuDE
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 763
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jezeli masz nowy hak 13sto pinowy to masz tam 12v stale i 12v po stacyjce. W dawnej wiazce mozesz podpiac sie pod pozycje i miec ja wlaczona podczas jazdy. Ja podciagnalem grube kable do wzmaka i przy okazji dolepilem tam gn. zapalniczki, pozniej.
      PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

IMO najlepsze rozwiazanie to niezalezny uklad z bezpiecznikiem puszczony bezposrednio od akumulatora albo od listwy przy bezpiecznikach przewodem min 2,5mm2 a jakby bylo 4mm2 to bylo
        Spritmonitor.de

Komentarz

• yogi_rulez
          Classic
          • 2010
          • 23

witam
          elektryk podciągnąl mi kabel wprost ze skrzynki z bezpiecznikami ale nie chcial na koncu podpiac rozgaleznika - takiego z dwoma gniazdami za 10 pln. Powiedzial ze to dziadostwo i moze generowac zwarcia.
          Czy podlaczaliscie takei cos bo zakup oryginalnego zestawu ktory montowany jest w octaviach kombi to koszt okolo 70 pln

Komentarz

• bubuDE
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 763
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

U siebie zamontowalem gniazdo http://www.radar.pl/Gniazdo-zapalnic...abel-33944523/ wiszace na kablu, sam kabel przypialem do karoserii po lewej stronie w okolicy glosnika gdzie w poblizu byl otwor dla przewleczenia zlączki. Takie gniazdo trzeba lutowac do kabla, to potrafisz. Plus w srodku.
            PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

http://allegro.pl/item956031361_gnia...ieczajaca.html Takie bym polecal zalozyc, przynajmniej mozna je dobrze przykrecic do plastiku i sie nie wyrwie przy wyjmowaniu
              Spritmonitor.de

Komentarz

• yogi_rulez
                Classic
                • 2010
                • 23

Zamieszczone przez Maicroft
                http://allegro.pl/item956031361_gniazdo_zapalniczki_12v_klapka_zabez pieczajaca.html Takie bym polecal zalozyc, przynajmniej mozna je dobrze przykrecic do plastiku i sie nie wyrwie przy wyjmowaniu
                tez o tym myslalem i chyba takie dla pewnosci sobie kupie

pzdr

Komentarz

Pracuję...